Geen manager en geen koffie-automaat

De zomervakantie is voor mij altijd een beetje oud & nieuw. Vroeger op school begon het 'nieuw' met de schoolcampus bij V&D. Kaftpapier, schriften, pennen en de coolste agenda scoren. En daarna in de eerste schoolweek de nieuwe boeken ophalen en een avondje kaften. Op het werk ruimde ik voor de vakantie altijd zoveel mogelijk op en maakte ik mijn mailbox leeg. Na de vakantie begon ik dan met een nieuwe to-do blok en een fris en 'bij-mijn-stemming-op-dat-moment-passend' notebook. Overigens wel met een volle mailbox (wat is dat toch met dat mailverkeer?!?). Bij de koffie-automaat zag je iedereen weer, praatte je bij en al snel was de to-do blok gevuld en je notebook niet leeg meer.

Beetje vreemd, maar toch best lekker

Deze keer is het voor mij anders. Na de vakantie geen vakantieverhalen bij de koffie-automaat, geen manager met allemaal nieuwe ideeën, projecten en deadlines. Een beetje vreemd, maar toch ook best lekker. Gisteren ben ik lekker zelf begonnen met nieuwe plannen maken. Eerst mijn 5 focuspunten bepaald, zowel werk als privé, volgens de methode van Peter Bregman (van het boek 18 minuten en de populaire Harvard Business column How We Work). Werkt best verhelderend kan ik je vertellen en het helpt me stil te staan bij wat ik echt wil. Want 95% van mijn tijd ga ik besteden aan activiteiten die vallen onder die 5 focuspunten. Slechts 5% mag in de categorie 'overig' vallen. Voor mij ook heel fijn om duidelijk voor ogen te hebben wat ik dus allemaal niet ga doen! Ik heb trouwens deze week meteen een aantal koffiedates gepland, om dat koffie-automaat gevoel toch een beetje te evenaren ;) En dat past prima onder 1 van mijn focuspunten, namelijk samenwerking & sociale activiteiten. (Ik ben en blijf een groepsdier)

Op naar de bedrijven!

Terugkijkend heb ik me de eerste periode vooral gericht op de particuliere groepscursussen Mindful Walk. Daar ga ik lekker mee door, want daar krijg ik heel veel energie van! Als aanvulling daarop zou ik het super leuk vinden het Mindful Walk concept naar bedrijven toe te brengen. Ik heb natuurlijk zelf jarenlang gezien en ervaren hoe weinig mensen buiten zijn, bewegen en ontspannen in bedrijven. Dus daar kan ik wel wat toevoegen lijkt me zo. In het kader van een teamdag, als onderdeel van een vitaliteitsprogramma, of als individuele coaching bij herstel na stress en burn-out. De natuur in, om te bewegen, te ontspannen en tools mee te geven, die medewerkers zowel zakelijk als privé kunnen gebruiken. Met als resultaat minder stress en meer energie!

Dus zie je aanknopingspunten voor jezelf, een van je medewerkers, je team of je bedrijf? Kijk op www.happyo.nl , maar beter nog, maak een afspraak voor een wandeling, dan bespreken en ervaren we meteen de mogelijkheden!

Ik ben er klaar voor en wil graag op pad, voor minder stress en meer energie in het bedrijfsleven!

Happy groet,

Jolanda

06 41227054 - www.happyo.nl - jolanda@happyo.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0

 

 

 

HAPPYO

Jolanda Meeks-Kling

 

 

jolanda@happyo.nl

06 41 22 70 54

ZEIST

 

KvK- nummer 73753076

 

Privacyverklaring