Ik hoef na werktijd niet zo nodig meer naar buiten

De muren kwamen regelmatig letterlijk en figuurlijk regelmatig op mij af.

'Oh, was het zo koud vandaag?', vroeg ik vaak aan de kinderen. Dat had ik niet gevoeld, vanuit de verwarming in mijn auto, naar de verwarming op mijn werk en vice versa.

 

Vijftien jaar werkte ik in het bedrijfsleven en zat ik veelal binnen achter een beeldscherm. Het voelt echt als een bevrijding om nu buiten, in de natuur te kunnen werken. Zo fijn om ook weer echt de seizoenen te beleven. De hoeveelheid van kleuren in de herfst, het knisperen van de sneeuw onder je voeten in de winter voelt, de geur van vers groen in de lente en vrolijk kwetterende vogels in de zomer.

 

Na een burn-out wist ik heel goed wat mij te doen stond. Het moest anders, ik wilde gaan doen waar ik echt blij van word, op een manier waar ik blij van word. Echt met mensen werken, in plaats van via processen, systemen en beleid. Ik wil mensen coachen, bewustmaken en prikkelen, om te doen wat ze echt willen doen. Voor meer energie, minder stress en meer geluk. Dat doe ik door coaching en het geven van cursussen. Buiten, in de natuur. Op een luchtige, positieve en praktische manier. Mijn bedrijf HAPPYO was geboren!

 

Mijn cursisten en coachees ontvang ik ook altijd in het bos met de tekst, 'welkom in mijn kantoor'. Ik heb in de bossen al een aantal plekken gevonden die prima als startplek fungeren. Beetje beschut, een paar boomstammen op de grond om op te zitten. Een powerpoint of white board mis ik echt niet. Hier en daar wat krabbels in een notitieboekje, om mensen achteraf nog wat toe te kunnen sturen. En af en toe maak ik een foto. Want beelden zeggen vaak veel meer dan woorden.

 

De natuur is zo'n mooie bron van inspiratie. Veel metaforen liggen zo voor het oprapen. Het geknakte boompje, stevige wortels, bomen die flexibel meebewegen in de wind. En wat dacht je van 'Het laantje zonder eind', hier in Zeist. Blijft een bijzondere ervaring hoor, om dat laantje te bewandelen.

 

Tijdens persoonlijke Wandelcoaching, vaak met mensen die te maken hebben met burn-out of stressklachten, is het ook zo fijn om niet de hele tijd te hoeven praten. Soms gaan we alleen maar even op een bankje zitten, in stilte. Of doen we ademhalingsoefeningen. Dat kan zoveel meer brengen dan alleen 'erover praten'.

 

Het is zo'n prettige tegenhanger, op ons drukke leventje, veelal tussen vier muren, achter een beeldscherm. Even geen prikkels, to do lijsten, bliepjes en piepjes. Op vele manieren is het inmiddels al aangetoond. Beweging en in de natuur zijn is goed voor je hoofd en je lijf.

 

Over mijn eigen vitaliteit niks meer te klagen :). Een stappenteller heb ik niet meer nodig. Mijn energie is ook flink toegenomen sinds ik buiten werk. Voor mij is het nu soms zelfs andersom. In mijn vrije tijd kan ik nu extra genieten van lekker warm binnen zitten, bij de kachel, met een heerlijke kop thee. Dan hoef ik echt niet altijd meer naar buiten haha!

 

Happy groet,

Jolanda

 

www.happyo.nl

HAPPYO

Jolanda Meeks-Kling

jolanda@happyo.nl

 

KvK- nummer 73753076