Dankjewel dat ik iets voor jou mocht betekenen :)

Heel cliché kijk ook ik aan het einde van het jaar terug en alvast een beetje vooruit. Nee, ik leef niet altijd alleen maar in het nu 😉

 

Focus op wat echt belangrijk is
Een aantal reflectievragen die ik mezelf stel zo aan het einde van het jaar, om me te focussen op wat echt belangrijk voor me is:

  • Waar ben je trots op?
  • Wat gaf je veel energie?
  • Waar zou je meer van willen?
  • Wat zou je anders willen?

2019 was voor mij een jaar met veel nieuwe ervaringen op werkgebied, als ondernemer. Uitproberen, experimenteren en goed voelen wat wel en wat niet bij me past. 
Wat voor mij persoonlijk echt belangrijk is? Dat ik iets voor een ander kan betekenen! Dat is in alles mijn focus.

 

Iets voor iemand mogen betekenen

En wat is het dan fijn, dat anderen het toelaten iets voor hen te kunnen betekenen. Dat iemand om hulp of advies durft te vragen, zijn/haar kwetsbaarheid deelt en laat zien het zelf even niet meer te weten. Dat blijft voor mij bijzonder en mooi. Dat is wat mij zingeving geeft in mijn werk. Dichtbij datgene komen waar het echt om gaat.

En nee, dat is zeker niet vanzelfsprekend. Eerder deze week deelde ik een artikel, waarin psychiater Dirk de Wachter oproept juist de minder gelukkige momenten van het leven te omarmen en met elkaar te delen. Hij zegt: "Als we ons ongeluk beter durven te voelen en het gaan delen met een ander, krijgt het geen kans om als vergif in ons lijf te gaan zitten". 

Het leven is nou eenmaal niet altijd alleen maar leuk, fantastisch en genieten. Het is soms ook best zwaar, pittig en moeilijk. Dat weet ik uit persoonlijke ervaringen en uit de ervaringen van mensen die bij me komen. Als we dat wat vaker uitspreken en met elkaar durven te delen, ben ik ervan overtuigd dat we veel verder leed kunnen besparen! En daar draag ik heel graag mijn steentje aan bij.

 

Behoefte aan 'samen'

Mijn terugblik op 2019 leverde daarnaast het inzicht op dat ik soms het ‘teamgevoel’, als zelfstandig ondernemer, wel wat mis. Natuurlijk werk ik regelmatig samen met anderen en werk ik altijd met mensen. Maar ik deed ook veel alleen. Wat ik dan mis? Dat ik na een gave training of workshop niet echt met een 'collega' het gezamenlijk succes kan vieren...
Dus 2020 staat voor mij in het teken van meer samenwerking, krachten bundelen, disciplines samenvoegen, om mijn kracht als teamplayer en mijn behoefte aan samenwerking nog meer tot uiting te laten komen. Een tijdje geleden sprak ik deze behoefte al steeds vaker uit. En hoe dat dan gaat? Dan komen er ineens vanzelf de juiste dingen op mijn pad. Dus een doorkijkje naar de eerste samenwerking volgt snel…;)

 

Voor nu zeg ik, dankjewel! Dankjewel 2019 voor alle nieuwe ervaringen en inzichten. En dankjewel aan jou. Dankjewel dat ik iets voor jou mocht betekenen. Inspiratie, een luisterend oor, een advies, een nieuw inzicht, of gewoon een keer een verfrissend ander bericht op je tijdlijn.

Ik wens je relaxte feestdagen en een 2020 vol aandacht. Aandacht voor jezelf en aandacht voor de ander.
En ik hoop in 2020 nog veel voor jou en vele anderen (samen met anderen :)) te mogen betekenen!

 

Happy groet,

 

Jolanda 

 

HAPPYO

 

HAPPYO

Jolanda Meeks-Kling

jolanda@happyo.nl

 

KvK- nummer 73753076