Alles zit hartstikke vast...

De laatste tijd zie ik veel mensen waarbij alles vastzit. Schouderklachten, nekklachten, rugklachten, hoofdpijn. Alles zit vast en staat onder spanning.

 

Vaak heb je dit zelf niet eens direct door. Je vat het misschien samen als: 'ik zit niet helemaal lekker in mijn vel'. Of je hebt gewoon een klachtje hier of daar...

 

Tijdens coachsessies, met oefeningen in lichaamsbewustzijn, wordt het dan ineens zichtbaar. Alles zit hartstikke vast.

 

Je komt in een cirkeltje, waarbij je spanning en stress in stand houdt. Je lichaam zit vast en doordat je zoveel spanning in je lijf hebt, spannen je spieren aan en denkt je stresssysteem dat er gevaar dreigt en spant je lijf nog verder aan, etc. etc.

 

Als ik even uitzoom, los van mogelijke persoonlijke problematiek, is het ook niet zo vreemd, dat alles op dit moment vastzit bij ons mensen.

 

Want denk eens aan al die veel te brave, statische zoomgesprekken. Alle handen die niet worden gegeven, al die knuffels die niet uitgedeeld of ontvangen worden. De polonaise die niet gelopen wordt, het dansje dat niet gemaakt wordt. De smashes op het volleybalveld, of de doelpunten op het voetbalveld die niet gemaakt worden. Het gejuich en gejoel bij wedstrijden of evenementen dat mist.

 

Vele uitingen vinden op dit moment niet plaats...

 

Dat gaat ergens knagen, dat gaat ergens vastzitten. Het mooie is, daar kun je zelf wat aan doen.

 

Waar het wel kan....uit jezelf! En doe eens gek!

Breng naar buiten wat naar buiten wil komen. Ga lopen, huppel, dans, beweeg, zing en knuffel je kinderen of partner een keertje extra.

 

En laat je vooral ook coachen of begeleiden als je er veel last van hebt en er zelf niet uitkomt. Na enkele sessies merk je vaak al verbetering.

 

Op mijn website vind je nu ook kortdurende, preventieve coachtrajecten, om erger te voorkomen.

Neem gerust contact met me op, ik help je graag!

 

Happy groet,

 

Jolanda

 

06 41 22 70 54

jolanda@happyo.nl

www.happyo.nl

HAPPYO

Jolanda Meeks-Kling

jolanda@happyo.nl

 

KvK- nummer 73753076